Smerter, funktions nedsættelse og sygdom.

Årsager til overenergi i muskler:

Overenergi kan opstå som følge af et slag eller pludselige stræk og/eller komprimering på musklen f.eks. ved et fald eller pludselige ryk som f.eks. ved et bil sammenstød hvor hoved kastes frem og tilbage ( wiplash, piskesmæld ).
Overenergi kan opstå som følge af overbelastning af musklen det kunne være ved gentagende monotome bevægelser, ved overtræning, statiske holdte stillinger,
Overenergi kan være resultatet af uhensigtsmæssige tillært bevægelses mønster. Og det kan være arvet, da vi ofte lære ved at kopiere fra andre mennesker omkring os.
Også indtagelse af ensidig føde, eller over indtagelse at vitaminer, kan føre til overenergi i bestemte muskler.
Overenergi kan opstå ved chok, man overvære f.eks. en ulykke.
Overenergi kan opstå som følge at psykologiske årsager f.eks. en situation hvor man har impulsen til at slå, men denne bremses af at det er socialt uacceptabelt at slå. Men også i mindre ekstreme situationer kan denne overenergi opstå f.eks. ved at bide tænderne sammen.

Konsekvens af overenergi i muskler:

Når der er overenergi i en muskel vil der være smerte tilstede. Og over energien betyder ofte at musklen er for spændt. Når musklen er for spændt vil den bl.a. klemme på blodkar og lymfekar. Dette betyder at forsyningen af næringsstoffer og ilt bliver begrænset. Men endnu værre er at affalds stoffer ikke transporteres væk, og hvis der i området opstår en mangel på vand medføre det at affalds stofferne krystalliseres. Krystallerne genere yderligere musklen og omkring liggende væv.
Når en muskel er i over energi vil det betyde at den faktisk er meget stærk, og den udfører arbejdet for andre muskler, som den ikke er den bedste til at udføre. Til sidst ender musklen med at overbelastes så meget, den får så meget overenergi, at den bliver svag og kan helt holde op med at virke.
Når blodkar og lymfekar belastes kommer der lettere infektioner, en infektion er jo en tilstand der opstår fordi immunforsvaret ikke kan komme til at gøre sit arbejde. Forsvars cellerne kommer med blodforsyningen og affaldsstofferne transporteres væk primært med lymfen. Lymfeskarende er specielt udsat fordi pumpen på lymfesystemet er muskel bevægelse. Så en stram muskel klemmer og en for slap muskel pumper ikke lymfe væsken. Typisk vil man være tilbøjelig til ikke at udfører bevægelser der gør ondt og så bliver lymfen heller ikke pumpet. Så det er tydelige at se den onde spiral som kan ende med f.eks. en ”Dronning Ingrid” (Meget krumbøjet holdning).
Når der er overenergi i en muskel vil der ofte dannes trigger punkter / myoser og disse sender smerter helt andre steder hen på kroppen
Dette betyder at diagnoser som bl.a.:
Adhæsiv capsulitis, sammenpresset bruskskiver i rygsøjlen, spinalstenose, cerviogenhovedpine, vaskulærhovedpine, klyngehovedpine, migræne, spændings hovedpine, bursitis ( slimsæk betændelse ), neuralgi, svimmelhed, vertigo, Menieres sygdom, kæbe smerter, tandpine, sløret syn, tåget syn, dobbelt syn, røde øjne, øjne som løber i vand, smerter i øjet, koldsved på pande, over produktion af slim i bihuler, næsehule og hals, hoste, tilstoppede bihuler, allergi, trigeminusneuralgi, nedsat hørelse, tendintis, hjerte sygdomme, golf arm, tennis albue, kapaltunnel syndrom, og mange andre symptomer,
Meget ofte skyldes trigger punkter og overenergi. Som let kan behandles hvis man ved hvordan.
Og vi fjerner årsagen, ikke bare symptomet!