Under dette punkt vil jeg sandsynliggøre, hvorfor disse

stjerne tåge

Stjernetåge

”alternative” metoder virker – og virker bedre end andre metoder. Og hvorfor der er nul hokus pokus.

Har du nogen sinde stået ude en sommernat, en nat uden måne, måske endda langt fra byernes lys, og set op i stjernehimmelen. Set på milliarder af stjerner, helt ufatteligt ikke.

Og måske tænkt på vores videnskabelige teorier om formen på vores univers. Måske er det kugleformet, eller formet som en donut, og nogen foreslår at det er formet som et Môbius bånd,

Mobius bånd

eller en kleinflaske – de to har kun en side. Og en hel del andre forslag af højre dimensioner. Men uanset formen, hvad er der så på den anden side? – hvis der altså er en anden side.

Så hvad ved vi i virkeligheden – om det sted vi bor.

Og måske behøver vi ikke at kigge så langt væk – for hvor meget ved vi om livet, der udspiller sig i vores kroppe. Milliarder af celler som samarbejder om at få mine fingre til at skrive dette. Det er næsten hokus pokus. Nej, det er hokus pokus, for vi ved faktisk ikke præsis hvordan det går for sig. Vi er bare blevet så vant til det, at det bliver taget som en selvfølge og derfor overser vi det mystiske (og uforklarlige).

Klein Flaske

Det er ofte umuligt at beskrive virkeligheden med ord. Ord er lineære, en-dimensionelle, men virkeligheden er multi-dimensionel.

Et simpelt eksempel på dette er: ”Et træ står på en bakke, græsset er grønt og solen er ved at stå op”. Det var nok ikke det samme træ som på billedet neden unde, du tænkte på. Og selv billedet, er kun en grov to-dimensional gengivelse. Vi ved eks. ikke hvilken farve bladene på træet er, eller hvordan temperaturen er. Om det overhovedet er et træ, og ikke et andet materiale der er skåret ud, så det ligner.

Det er vigtigt for mig at pointere, at jeg er naturvidenskabeligt teoretisk funderet og jeg er praktiker. Det betyder, at når jeg oplever noget – så ved jeg, at der kan findes en naturvidenskabelig forklaring på det observerede. Men det betyder ikke nødvendigvis, at der findes en teori der dækker – endnu. Og det skal ikke forhindre mig i at bruge det, som jeg oplever virker.

Et træ i sol opgang

Et træ i sol opgang

 

 

 

 

 

 

 

Denne video, af den teoretiske fysiker Carlo Rovelli som er kommet op med “Kvantum løkke teorien”,  er meget relevant i denne sammenhæng.
Reality Is Not What It Seems

Videre til: Hjerne krop forbindelsen.