Muskel skelet systemet.

Tænk på skelettet som en samling af stænger som er stablet oven på hinanden. For at de ikke vælter må deres Tegning af knogler og muskler Kompensationer- udsnit kropvægt være centeret omkring centeret. Og de er forbundet af musklerne.
Der vil ske det, når en muskel bliver for spændt, af en eller anden årsag, at den muskel der er modsat stille den første muskel må spænde tilsvarende op.
Dette er en akkumulerende proces, når der ikke gøres noget aktivt for at ændre den. Det betyder at man gennem livet samler flere og flere spændinger.
Det giver sig selv at, jo mere spændt musklerne er, jo mere energi skal der bruges for at udfører bevægelser. Der er kun en bestemt mængde energi til rådighed på en dag, så det kan ende med, at der ikke engang, er energi nok til de livs vigtige processer.
De spændte muskler giver også et overdrevet slid på led – hvilket har fået den fine betegnelse “Slid gigt”. Hvis den primære eller de sekundære åndedræts muskler er meget spændte, får kroppen mindre ilt og har svære ved at komme af med kuldioxid, hvilket medføre følelsen af mindre energi – forpustelse ved at skulle op af trapperne, det belaster alle organerne. De spændte muskler trykker på blodåre og lymfekar, som medføre dårlig cirkulation – hjertet får større modstand at pumpe imod, som belaster hjertet og alle de andre organer.

Når vi ser på muskel skelet systemet kan vi nu også forstå hvorfor en spændt muskel et eller andet sted på kroppen, kan medføre spænding et helt andet sted og dermed smerte. Uden at vi har indraget de så kalde “Trigger punkter” der er giver anledning til henført smerte.

Holdning.

Det spændings mønster der er i musklerne giver os vores holdning. Og det spiller ind i det psykologiske område, som vi ved, har vi en holdning til livet og vi forholder os til livet.
Det er i gennem kroppen vi udtrykker os, selv hvis vi “kun” taler, vil muskel tonus i hals, svælg og brystkasse påvirke lyden der kommer ud af os.

Vores hjerne er sådan skruet sammen at den virker ved associationer, specielt følelserne er associations styret.
Det betyder eksempelvis; Man stod i en bestemt stilling da man modtog en ubehagelig meddelelse. Hvis man så senere indtager den samme stilling, kan følelserne fra den gang dukke op. Og det virker også den anden vej. Hvis man bringer følelsen frem, vil kroppen prøve at indtage stillingen fra den gang.

Så kroppen svare både til skærmen og tastaturet på din computer. Har du nogen sinde haft en computer hvor tastaturet var i stykker. Måske var der en tasterne der sad fast og blev ved med at skrive det samme bogstav på skærmen – Dette er faktisk situationen når bare en af kroppens muskler hænger, det er bare ikke så tydelige som på en skærm.

Styrke kontra balance.

Hvis man er indehave af f.eks. en biceps og en triceps muskel , dvs. overarms musklerne, som er ude af balance. De to muskler er henholdsvis agonisk og antgonist, det vil sige at når den ene spænder op skal den anden slappe af, og visa versa.
Træne man dem, så træner man også ubalancen. Ubalancen betyder at de to muskler arbejder imod hinanden. Det betyder at belastningen på skulder,albue, led og sener vokser. Energien som er nødvendig for at udføre en bevægelse vokser også.
Omvendt ved at bringe musklerne i balance, vinde man styrken som de to muskler før modarbejdet hinanden med. Og ved at træne dem efterfølgende bliver træningen letter, uden unødig tab af energi.

Videre til: Meridiansystemet.