Massage

massage-haender-129-86

Massage hjælper til at genskabe den korrekte muskel-tonus og derved øges fysisk og psykisk velbefindende.

 • Løsner spændinger og infiltrationer/myoser.
 • Løsner og hjælper med at fjerne affaldsstoffer.
 • Modvirker stress.
 • Forebygger skader.
 • Forkorter restitutionstiden ved skader.
 • Smidiggør musklerne
 • Øger blodcirkulationen, stimulerer lymfe og nervesystemet – som så hjælper organerne.

Massage typer:

Muskulær massage spænder fra let berøring til meget dybt arbejde, samt udstrækninger og komprimering af muskulaturen. Massage kan omfatte hele kroppen eller et område.

 • Hel let og blid massage aktiverer det parasympatiske nervesystem og det hormonelle system til at frigive bl.a. DHEA som er et genopbygningshormon, serotonin som har indflydelse på stemningslejet og oxytocin som er et forløsningshormon, samtidigt frigives der mindre af ”kamp”-hormonerne.
 • Ved meget dyb massage tvinger man låste muskelfibrene fra hinanden.
 • Ved massage af nerolymfatiske og akupunkturpunkter, påvirker man energifordelingen i meridiansystemet, som igen virker ind i muskelsystemet således at muskler der var underspændte, får den rigtige tonus (spænding).
 • Ved komprimering af muskler og ved at arbejde med åndedrættet, kan man også påvirke underspændte muskler.
 • Udstrækkende massage – strækker musklerne og øger smidigheden.


Valg af massage form:

Det er vigtigt at vælge den rigtige massage for at løse et problem eller støtte en proces – og ikke bare lette problemet midlertidigt eller endnu værre, at forværre en uheldig tilstand. “Det rigtige værktøj er halvdelen af arbejdet”. Det skal forstås på den måde, at hvis det er en låst muskel og med krystalliseret mælkesyre som er problemet, er det sjældent nok at blive masseret blidt og “kun” aktivere hormonsystemet. Det kan føles dejligt lettende imens det står på, men når man går ud i verden igen, kommer problemet igen. Og det er ikke hvad jeg sigter efter. Dette betyder ikke, at blid massage ikke har sin plads og som sådan kunne løse problemet med den låste muskel, men man skal have længere tids massage før hormonsystemet trænger igennem. Hvis ens problem primært er psykologisk stress, kan den blide massage være det der skal til.

Med hensyn til at forværre tilstanden – nogle problemer skyldes at en eller flere muskler er i overenergi, og hvis man masserer på disse – risikerer man at skabe yderligere overenergi.

Så hvilken massage man skal vælge?
– det kommer selvfølgelig helt an på hvad ens udfordringer er.
Hvis man er usikker på hvad udfordringerne er – så er helkropsmassage et godt valg.
Hvis man oplever ikke at have nogle særlige problemer og man “bare” vil vedligeholde sin krop – vil massagen blive afpasset undervejs. Igennem behandlingen vil din krops udfordringer afdækkes og du vil blive vejledt om eventuelle fremtidige behandlinger.
Har man mange infiltrationer og affaldsstoffer i muskulaturen, kan det føles som små buler i musklen – så vil en dyb massage være et godt valg.
Har man ”stive” muskler og svært ved at rette sig ud, kan man med fordel vælge en massage der indeholder  udstrækning, under forudsætning at der ikke er smerter, hvis der er smerter skal triggerpunkterne væk først.
Har man smerter der stråler ud i lemmerne vil triggerpunkt-massage være et godt valg.
Har man hypermobilitet eller ”falder” man sammen, er et godt valg kinesiologist massage eller andre behandlingsformer der aktiverer underspændte muskler.
Har man ondt i skulder og nakke vil dyb massage være et godt valg.

Massagen hos mig:

Jeg integrerer mest mulig fra de forskellige massageformer for at imødekomme dine ønsker og udfordringer  og for at få det bedste resultat for dig. Dog er der metoder, som ikke lader sig let integrere i de dynamiske massage former og de må anvendes selvstændigt.

Dynamiske massage former:
Ka huna massage

Heartswork massage / Lomi lomi
“Statiske” massage former:
Kinesiologisk massage
Fysiurgisk / sports massage

Triggerpunkt massage
Led knogle massage
Stol massage

Udstrækkende:
Polynesisk / Thai Yoga massage
Alle former gives som:
Gravid massage

Kontakt 29 28 34 32