Åndedrættet:

Som du ved, trækker vi vejret ind primært for at få ilt/Oxygen til forbrænding ( reduktion ) af kulstofforbindelser ( Fedt, sukker ).  Og vi ånder ud,  primært, for at komme af med kuldioxid CO2.
Men måske ved du ikke at, jo mere CO2 der er i kroppen, jo mere sur, højrer pH, er kroppens væsker. Det betyder at der ikke er særligt mange frie elektroner, og cellerene kraftværk ( mitokondriet ) skal bruge frie elektroner for at virke. Når det ikke er muligt for cellerene at få den energi de har brug for, bliver kun de allermest nødvendige processer udført ! Og der går kun et stykke tid ( fra minutter til årtier ) før der er noget i kroppen der bryder sammen.

Så hvis du ikke allerede naturlige trækker vejret dybt, og det vil sige at: En indånding starter med at maven udvider sig, derefter kommer brystet, og så skulder og halsmuskler. Vil det være en god investering at træne det. En måde at øve det på kan være at ligge noget tungt på maven som, hjælper med at give en fokus på maven og mere modstand for mavemuskulaturen så de og den store åndedrætsmuskel ( Diafragma ) .

Tilbage til “Hjælp til selvhjælp”