Årsag til smerter i lænden.

Der kan være mange årsager til smerter i lænden. Overordnet er der kun en årsag nemlig uhensigtsmæssige muskel spændinger, hvis man ikke har medfødte forandringer eller har haft uheld som har ødelagt knoglestrukturer.

Muskel spændinger kan medfører diskusprolaps – men det er meget sjældent at dette i sig selv giver

smerter dog er det nogen gange så uheldigt at disken trykker ind på nerver og dette kan give smerter og andre fortstyrelser. Men selv i dette tilfælde er det primært at fjerne de muskel spændinger der er årsag til prolapsen, som så vil give plads til at disken kan trække sig sammen igen.

Den mest forekommeenden årsag til smerter i lænden, er overspændte ballemuskler, specielt hos kvinder.

Andre muskler som typisk kan være årsag til smerter i lænden er: posas, lårmuskler, lægmuskler, nedre og øvre rygmuskler. Når benmusklerne er for spændte vil det resultere i at bækkenet står i en forkert vinkel, hvilket så igen belaster rygsøjlen uhensigtsmæssigt og overkroppens muskler.

Se smerter i ryggen

Behandling af smerter i lænden.

Behandlingen beså af at identificer og afspænding af de involverede muskler med overenergi, samt at opløsning evt. triggerpunkter. Massage af muskler hvor der er ophobning af affaldsstoffer.
Der ordineres evt. vitaminer, mineraler og kost ændringer. Ved infektions tilstande ( Modic forandringer ) homøopatiske midler til støtte af udrensningen.

Tilbage til behandling af